divendres, 6 de juny del 2014

GRAN MOBILITZACIÓ DE SOMESCOLA: DISSABTE 14 DE JUNY, A LES 18h,  A GRAN VIA – PASSEIG DE SANT JOAN
Convocatòria prèvia del Col·legi Sant Bonaventura: a les 16:00h a RENFE Vilanova i la Geltrú

EL COL·LEGI SANT BONAVENTURA DAVANT DE LA MOBILITZACIÓ DE SOMESCOLA DEL 14 DE JUNY

Les arrels més profundes de la nostra escola les hem d’anar a buscar en la defensa plena dels ideals democràtics de llibertat i respecte, així com en una catalanitat oberta al món, i amb el compromís amb el procés de dignificació i reconeixement de la personalitat nacional catalana.
És per això que volem ser presents a la gran mobilització de Somescola.cat, en suport de l’escola catalana, i mostrar el nostre rebuig a la llei d’ensenyament impulsada pel govern espanyol (l’anomenada Llei Wert) i a la judicialització del sistema educatiu. 
La nostra escola, a través del nostre Consell Escolar i l’AMPA, considera l'ensenyament un element clau de país, i per això refermem el nostre compromís per una escola catalana, de qualitat, equitativa, que tingui ben present la cohesió social i que tendeixi a l'excel·lència.
Entenem que les llengües no han de ser mai percebudes com un problema, sinó com una oportunitat. Volem que, en acabar els seus estudis obligatoris, el nostre alumnat, com el de tot el país, sigui, com a mínim, trilingüe. Això vol dir que sigui competent –i que ho demostri– en català, castellà i una altra llengua estrangera. En el món global en què vivim, el coneixement de llengües ens obre portes i ens fa competitius.
Estem segurs que separar l'alumnat de les nostres escoles per raons lingüístiques seria un error pedagògic molt greu que comportaria riscos molt elevats de fractura social. És el nostre Parlament a qui correspon dissenyar el model educatiu que es consideri més idoni per assolir els millors resultats, i és el Govern de la Generalitat de Catalunya a qui correspon fer complir les lleis del Parlament. 
La nova Llei d'educació (LOMQE) del ministre Wert és inacceptable a Catalunya perquè proposa una contrareforma educativa retrògrada, recentralitzadora  i que no serveix per preparar l'alumnat català per fer front als reptes que la situació actual planteja. Aquesta llei representa una ofensiva global contra la possibilitat d'establir currículums adequats a la nostra realitat i no respecta el que ha legislat el nostre Parlament, a partir d'un amplíssim consens polític i social.
Entenem que la mobilització de l’escola catalana és imprescindible i urgent, perquè aquesta llei representa l’atac més ferotge des de la dictadura contra l'escola democràtica catalana, avalada i reconeguda com una experiència d'èxit per la Unió Europea. La comunitat educativa del Col·legi Sant Bonaventura demana al nostre Govern la màxima contundència en la defensa d'un patrimoni pedagògic que hem construït entre tots, i es vol comprometre a continuar treballant amb la societat civil i els altres centres escolars i educatius de Catalunya en defensa de la nostra escola, que és garantia de futur per als nostres joves i per al país sencer.
Per tot això, convoquem a tota la comunitat del Col·legi Sant Bonaventura a anar plegats a la mobilització de Somescola pels carrers de Barcelona, el proper dia 14 de juny.

                                                                      Vilanova i la Geltrú, 4 de juny de 2014


Comunitat educativa del Col·legi Sant Bonaventura

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada